Arivarrónő - ki is ő?

Ary Divatstúdió

Kapcsolat

Tel: +36-70/516-80-02

vagy 061 792 78 42


E-mail: arystudio@freemail.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Szombat: 8.00 - 13.00
Vasárnap: Zárva

Stúdió története

Interjú Nagyné Gombai Arankával a stúdió alapításáról.

 

A stúdió létrehozása:

Honnan jött az az ötlet, hogy szabásznõ leszel?
Már gyerekkoromban, mikor 5-6éves voltam, kitaláltam, hogy én varrónõ szeretnék lenni, a divattal foglalkoznék. Akkoriban a babáim ruháját tervezgettem, csinosítgattam.

Később ezt a piac is igazolta, hogy szükség van méretre szabó varrónőkre. Ugyanis a hetvenes években még nem volt a divatnak olyan jelentése, mint ma, se finom anyagok, csak a magyar konfekció. Ezért is szakosodtam a divat területére.

Hogyan alapult meg a Stúdió?
Pályafutásom kezdetén a Budapest Divatszalonban egy évig voltam ipari tanuló.

Késõbb, a kemény munka meghozta a gyümölcsét. Egy kisiparossal kötött ismeretség révén munkát vállaltam a belvárosi Miklós Ria Divatszalonban, ahol harminc évig alkalmazásban dolgoztam. Bár az üzlet felszámolásra került, a minőség iránt elkötelezett vevõkör hozzám szegődött. Azóta is megkeresnek, és dolgozom tovább...gyakorlatilag e miatt alapítottam a vállalkozást immár 6éve.

Mire vagy specializálódva?
Tulajdon képpen a méretre szabás az én asztalom, meglévő,- hozott anyagból; a szoknyától, a télikabátig bármit elkészítek. Amivel a leggyakrabban fordulnak hozzám, azok az alkalmi-, nyári ruhák, blúzok, a könnyedebb anyagokból, tiszta selymekbõl. Természetesen a kiskosztümök is nagy arányban jeleskednek a referenciák között; lágy gyapjúszövetekbõl, illetve a kétrészesek, franciás típusú anyagokból.

Amit kifejezetten keresnek nálam, az a ruha méretre igazítás – nevű szolgáltatás. Azaz, ha van egy ruhadarabja, ami valami miatt már nem áll tökéletesen, elhozza hozzám, és én orvoslom a problémát. Legyen szó kisebb, vagy nagyobb korrekcióról ez nálam nem probléma!


Emberi készségek:

A közvélemény szerint, aki a külsõségek felé orientálódik az felszínes ember...rád igaz-e?
Nem, Nem. A precízségre, és az alaposságra törekszem fõleg a tervezésnél, szabásnál és a ruhák megvarrásánál.
Ebben a szakmában követelmény a precízség, türelem, kézügyesség. A szép iránti fogékonyság, „szép-látás” is elengedhetetlen, de ez nem mehet a kivitelezés rovására. Fontosnak tartom, a minőség iránti elkötelezettséget, azt hogy egyénileg,- kézzel,- méretre,- a vendégeim egyéniségének megfelelõ ruhát készítsek.

 

A jövő:

Mik a Stúdió tervei?
A bõvülés, növekedés az igényeknek megfelelően. Tervezem új szolgáltatások kiépítését, bevezetését is, hiszen a konfekció nem elégíti ki a szükségleteket a divat területén. Az üzletekben lehet, hogy jó minőségű, fazonú ruhára bukkannak a hölgyek, de az sosem fog úgy állni rajtuk, mint ami rájuk van szabva - hiszen két 40-es méretű hölgy között a magasság és a testsúly is nagyban eltérhet. És ami ide tartozik, hogy a konfekció a kiegészítőkre sem fektet nagy hangsúlyt – például a gombokból-, zippzárakból a legolcsóbbakat használja...
Mindig vannak emberek, és alkatok, akiknek szükségük van arra, hogy rájuk szabjuk a ruhát, mert nem kapnak magukra megfelelőt.
Nálam például nem kell a márkát megfizetni, mint nevet, de a minőséget, ugyan úgy tudom biztosítani.