Arivarrónő - ki is ő?

Ary Divatstúdió

Kapcsolat

Tel: +36-70/516-80-02

vagy 061 792 78 42


E-mail: arystudio@freemail.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Szombat: 8.00 - 13.00
Vasárnap: Zárva

Cégfilozófia-Garancia

A szolgáltatások egyik fő jellemzője a változékonyság, ami egy kockázati tényező a vásárlók életében.

Példaként felhozva: ha fodrászhoz megyünk, előtte a várakozás és aggódás jellemzi az érzelmeket, hiszen "már jól jönne egy fazonigazítás", ám "mi lesz, ha épp rossz napja van a fodrásznak, illetve a haj makacskodik a fordász kezében?"...

Nincs ez másként az alakra készített ruhák esetében sem. Legyen felhajtás, igazítás, vagy egy komplett ruha készítés, mivel szolgáltatásról beszélünk ezért a változékonyság kísértete ott lebeg a levegőben.

Hogyan tudjuk ezt kiküszöbölni?

A női ruhaiparban dolgozók feladata, hogy a síkban szövött textilanyagokból olyan ruhadarabot állítsanak elő, mely viselőjének alakjára illik, azt előnyösen díszíti, s nem utolsó sorban a kényelmes mozgást is biztosítja.

E követelmény úgy érhető el, ha a ruhadarabok készítői azon túlmenően, hogy a varrásmódok minden részletét elsajátítják, ismerik a ruha formai kialakítását, szabását, annak sokféle változatát.

A jó ruhadarab készítésének első feltétele a pontos szabásminta készítése. A rosszul szabott ruha a leggondosabb készítési mód alkalmazásával sem lesz tökéletes, mert nem illik viselőjének alakjára.

A ruhadarabok kialakításához szükséges a női alak formája, a divatrajz, a szakrajz és a szabásminta összefüggéseinek meglátása, ennek felhasználásával a szabásvonalaknak a divatrajzzal megegyező elhelyezése.

A jól képzett női szabó szakmunkásnak ismernie kell a szabásminta minden részének formáját. Ez biztosítja, hogy megmunkálás közben a részeket megfelelő sorrendben dolgozza ki, állítja össze, valamint a vasalásnál nem torzítja el azokat.

A magasabb szakmai színvonal eléréséhez a kézügyesség, az ízlés, a jó forma-, szín-és arányérzék egyidejű fejlesztésére van szükség. Csak ezek birtokában tud egy szakmunkás az esztétikai és szakmai követelményeket egyaránt kielégítő ruhadarabokat készíteni.