Arivarrónő - ki is ő?

Ary Divatstúdió

Kapcsolat

Tel: +36-70/516-80-02

vagy 061 792 78 42


E-mail: arystudio@freemail.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Szombat: 8.00 - 13.00
Vasárnap: Zárva

Mit tanulhat a divat a bevándorlòktòl?

2016.02.12.

Mit tanulhat a divat a bevándorlòktòl?

Avagy - a bevàndorlòk hatása a divatra-címmel is íródhatna e bejegyzés, ugyanis hònapok òta mindennapos téma; velük nem akarunk élni, de nélkülük hosszùtávon nem érdemes.

Politikai àllàsfoglalàs nélkül, puszta logika, hogy minden kultùrànak megvan a saját konyhàja, öltözködési-, viselkedési szokàsai és ezek az idö illetve trend vàltozàsàval átalakulnak. Rövid pèlda erre: mi se jàrunk màr nap-mint-nap Matyòhímzèsben, vagy Honfoglalàs-kori börökben. A lènyeg, hogy még ha elsöre is a Szíriàbòl vagy màs balkàni orszàgbòl érkezök inkàbb visszatetszést keltenek, jöjjön pàr divatpélda ennek ellentételezésére.

A mindennapok soràn viselt nemzetközi öltözetet legyen az öltöny, miniszoknya, börcsizma nem csak euròpai divatmogulok àlmodjàk meg, hanem a Kelet nagy szerepet jàtszik benne. Akàr a klasszikus kínai piacra gondolunk vagy egy gazdagabb àllamra; mint Dubai vagy Jordània.

Persze àltalàban a divat és a divattervezök a klasszikus ùton és orszàgokbòl kerülnek ki, mint Franciaorszàg, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a tervezö ne egy Franciaorszàgban élö Japàn vagy màs nemzetiségü lenne. Ehhez kapcsolòdik egy cikk, ami a Die Zeit Campus szàmában jelent meg "Fashion Statements" hogyan írnak ùj fejezetet a muszlim müvésznök.
Megàllapitàsuk alapjàn "senki sem csak vallàsos" tehát mint mindenki, ök is és mi is sokfélék vagyunk, és az öltözködés nem tükrözheti azt az év 365 napjàn hogy milyen vallàshoz tartozunk, mert ennél ez sokkal sokrétübb.
Mint a divatkép is mutatja; modern megjelenés fejkendövel, amit bàrki közülünk is szívesen viselne.

vissza